Bitcoin Transaksjoner

Transaksjoner i Bitcoin

Bitcoin ble startet som en måte å overføre verdier mellom personer. Mange brukte Bitcoin som en måte å betale for ulovlig virksomhet. Dette har forandret seg noe nå. Det er ikke mulig å være anonym ved bruk av Bitcoin. Du kan spores på en ganske enkel måte da alle transaksjoner følger med på lommebok nummeret ditt. Alle transaksjoner i Bitcoin kan spores tilbake til eieren av pengene og varen. På denne måten er det viktig at du som kjøper eller selger tenker deg om før du kjøper varer med Bitcoin.

Skatte av Bitcoin fortjeneste

Du må betale skatt av gevinsten din ved kjøp og salg av digital valuta. Det spiller ingen rolle hvilke digital valuta du kjøper. Det eneste som teller er om du har tjent penger. Du må skatte av denne fortjenesten.

Prosenten er den som gjelder for det året gevinsten er realisert. Har du kjøpt Bitcoin for 1000 kroner og solgt disse for 2000 kroner har du tjent 1000 kroner. Når fortjenesten er så liten er det mulig at det finnes regler hvor du slipper og skatte av disse pengene. Har du for eksempel kjøpt Bitcoin til en verdi av 1 million som du da senere har solgt igjen for 2 millioner har du tjent en million. Denne millionen må du skatte av. I 2017 er denne prosenten på 25, mens den faller til 24 i 2018. Her må man sjekke med en kvalifisert skatteperson for å være sikker. Du må sette til side pengene slik at skatten ikke er brukt opp.

Det er veldig kjedelig å ikke ha pengene når skatten blir innkrevd. Det er ingen kjære mor når skatteetaten ønsker betalt fra deg. Du må selv føre opp gevinsten i selvangivelsen når du leverer den. Det er derfor viktig at du først av alt er klar over hva du har kjøpt og hva du har solgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *